Τελευταίο Τεύχος

 

 

Μπίρα, ψάρια και θαλασσινά: Νέες γαστρονομικές εμπειρίες!


''Κάνουμε μια βουτιά στον αφρό των κυμάτων για μια καλή ψαριά που θα συνοδεύσει τον καλύτερο αφρό στο ποτήρι''

της Χρυσούλας Κυριακοπούλου

 


Σε ένα δείπνο με ψάρια ψητά ή τηγανητά και θαλασσινά σκεφτόμαστε αμέσως για εύκολο συνοδό ένα λευκό κρασί ή ένα ελαφρύ ροζέ. Τι θα λέγατε όμως να πρωτοτυπήσουμε με έναν άλλο συνδυασμό, ευχάριστο και γευστικά ιδανικό; Το ψάρι, είτε ψητό είτε τηγανητό, είτε καρπάτσιο είτε μαριναρισμένο είτε λιπαρό με σάλτσες, ταιριάζει πάρα πολύ με μια παγωμένη μπίρα. Το ίδιο και τα όστρακα ή τα μαλάκια. Η οξύτητα που έχει η μπίρα ή οι αρωματικές της βύνες αναδεικνύουν τους ψαρομεζέδες. Γενικά, όσο πιο έντονος είναι ο λυκίσκος σε μια μπίρα τόσο πιο ζωντανή είναι η οξύτητά του. Άρα όταν έχουμε ένα λιπαρό ή πικάντικο ψάρι ή θαλασσινό, επιλέγουμε μια μπίρα με αρκετό λυκίσκο.

Αντίστοιχα, οι μπίρες που ανήκουν στην κατηγορία Lager έχουν αρώματα ντελικάτα, φυτικά, βοτανικά και βυνοειδή, ενώ οι μπίρες που είναι Ale είναι πιο φρουτώδεις, με νότες εσπεριδοειδών, δημιουργώντας νύξεις από μπαχαρικά και καραμέλα.

Ανάλογα λοιπόν με την ένταση και τον αρωματικό χαρακτήρα του πιάτου μας μπορούμε να ζήσουμε μια νέα γαστρονομική εμπειρία, φέρνοντας στο τραπέζι την κατάλληλη ξανθιά, καστανή, κόκκινη ή μαύρη μπίρα.

 


More in this category:

Go to top