Τελευταίο Τεύχος

 

 

Καρδάση (χωρίς γλυκάνισο)

kardasi_xoris.jpgΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Τσίπουρο

ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: Μοσχάτο

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ: παράγεται από σταφύλια που προέρχονται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες της οικογένειας, όπου καλλιεργείται η ποικιλία μοσχάτο, σταφύλι με πλούσια χαρακτηριστικά και ξεχωριστό άρωμα, που μόνο στην περιοχή του Τυρνάβου ευδοκιμεί. Τα σταφύλια εισάγονται στο οινοποιείο μετά από σχολαστικό έλεγχο και διαλογή.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Η παραγωγή γίνεται σε σύγχρονους χάλκινους αποστακτήρες με τη μέθοδο της διπλής απόσταξης.Το 100% φυσικό απόσταγμα των στεμφύλων συλλέγεται με αργή διαδικασία σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.Τα πρώτα κλάσματα της απόσταξης (κεφαλές) και τα τελευταία (ουρές) αφαιρούνται και διαχωρίζονται από την καρδιά του αποστάγματος.Το σύνολο της καρδιάς επαναποστάζεται σε χαμηλή θερμοκρασία.Το τελικό απόσταγμα συλλέγεται και αποθηκεύεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές για μερικούς μήνες ώστε να ομογενοποιηθεί και να αποκτήσει την ισορροπία των αρωμάτων.Στη συνέχεια αραιώνεται στους επιθυμητούς βαθμούς, φιλτράρεται και εμφιαλώνεται.

Go to top