Τελευταίο Τεύχος

 

 

Legacy by Angostura

 


Ο οίκος Angostura δημιούργησε το πιο ακριβό ρούμι στον κόσμο, το Legacy by Angostura. Μόνο είκοσι φιάλες δημιουργήθηκαν και διατίθενται σε όλο τον κόσμο. Μια φιάλη από αυτό το πολύτιμο χαρμάνι έφτασε στην Ελλάδα και παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2013 στο Alexander Cigar Lounge της Μεγάλης Βρεταννίας.

Η παρουσίαση έγινε από τον master distiller της Angostura, John Georges, ο οποίος παρευρίσκεται προσωπικά σε κάθε παρουσίαση και μυεί τους συνδαιτημόνες στη μαγεία της οικογένειας του ρούμι της Angostura, ξεκινώντας από το Angostura 1919, με τις μοναδικές του νότες καραμέλας και βανίλιας, προχωρώντας στο Angostura 1824 όπου ξεχωρίζουν τα βαθιά αρώματα σοκολάτας και μελιού και ολοκληρώνοντας με το μοναδικό Legacyby Angostura. Η ονομασία Legacy by Angostura αποτελεί φόρο τιμής στη μακρόχρονη παράδοση στην παραγωγή ρούμι που είχαν οι οικογένειες Siegertκαι Fernandes: δύο σπουδαία ονόματα blenders που σμίξανε στον οίκο της Angostura.

Όπως όλα τα εξαιρετικά blends, η παραγωγή του Legacy by Angostura ήταν αποτέλεσμα τόσο τέχνης όσο και επιστήμης. Ένα έργο αγάπης από τους master blenders της Angostura, που μετρούν περισσότερα από πενήντα χρόνια πείρας. Το project χρειάστηκε έξι χρόνια υπομονής, επιμονής και αφοσίωσης, με το τελικό αποτέλεσμα να περιλαμβάνει επτά από τα πιο σπάνια και πολύτιμα ρούμια της εταιρείας. Η διαδικασία παραγωγής έγινε αποκλειστικά χειρωνακτικά –από την επιλογή και την ανάμειξη του χαρμανιού, μέχρι τη δημιουργία της συσκευασίας– μια ακριβή handcrafted διαδικασία, η οποία επάξια χαρίζει στο αποτέλεσμά της τον τίτλο του ακριβότερου ρούμι στον κόσμο. Η μοναδική φιάλη της ελληνικής αγοράς θα διατίθεται στη Μεγάλη Βρεταννία, στο Alexander’s Cigar Lounge και κάθε μεζούρα 50ml θα κοστολογείται 2.000 ευρώ.

Στην Ελλάδα τα ρούμια Angostura διανέμονται από την εταιρία Κόνδωρ ΑΕΕΕ.


 

Go to top