Τελευταίο Τεύχος

 

 

Luxus Cocktail bar

 Ανεβαίνοντας την οδό Βαλτετσίου προς Κολωνάκι, στο νούμερο 27, εντοπίσαμε το κοκτέιλ μπαρ Luxus· μακράν το ωραιότερο από όσα είχαμε δει στη βόλτα μας.

Το πρώτο που αντικρίζεις απ’ έξω είναι μια απλή ξύλινη πρόσοψη με γεωμετρικά κοψίματα, μέσα από την οποία ξεχωρίζουν κάποια ιδιαίτερα φωτιστικά οροφής. Μπαίνοντας μέσα το ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά. Ο χώρος είναι μικρός αλλά απίθανα ατμοσφαιρικός. Το πνεύμα τής artdeco αναβιώνει εδώ, ενώ πολλές λεπτομέρειες θυμίζουν ελαφρά CharlesRennieMackintosh. Μαύρες καρέκλες και καναπέδες ακουμπούν πάνω στο ασπρόμαυρο δάπεδο-σκακιέρα, ενώ σε έναν τοίχο ένας χάρτης της Αθήνας του ’40 με την ένδειξη «Vous êtesici» δίνει το στίγμα του Luxus. Το μαύρο σπάει από χρωματιστά φωτιστικά και βιτρό (που δεν επιβάλλονται, απλά συμπληρώνουν) ενώ στον χώρο κυριαρχεί το μπαρ, φτιαγμένο από ξύλο· είναι πραγματικά ωραίο, θα δεις). Ένας μεγάλος οβάλ καθρέφτης πάνω σε μια εσοχή τοίχου καλυμμένη με ταπετσαρία με χρυσά γραμμικά μοτίβα διευρύνει τον χώρο και προσδίδει πολυτέλεια. Ο κατάλογος είναι μεγάλος και περιέχει, μεταξύ άλλων, πολλά είδη τσαγιού και μια ιδιαίτερα μεγάλη και ενδιαφέρουσα γκάμα κοκτέιλ (αρκετά με βιολογικής προέλευσης υλικά). Παραγγείλαμε το κλασικό κοκτέιλ MarmaladeMartini με μαστίχα, μια διαφορετική εκδοχή του Μojito, το Μandarin Μojito, δροσιστικό και μεσογειακό, το CucumberMartini με αγγούρι και μαστίχα και, τελος, το Vintage κοκτέιλ, δημιουργίας των mixologist Παύλου Λούλη και Ιωακείμ Σιδηροπουλου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η υψηλή ποιότητα των υλικών, η γνώση των μείξεων και η άψογη εκτέλεση από τον μπάρμαν έδωσαν ένα αναπάντεχα γευστικό και δροσιστικό αποτέλεσμα. Όσον αφορά τις τιμές, τα κοκτέιλ κοστίζουν 7 ευρώ και τα απλά ποτά 6 ευρώ. Σε happydays, Τρίτη και Πέμπτη, όλα τα κοκτέιλ και τα ποτά 5 ευρώ: πάρα πολύ καλή τιμή γι’ αυτή την ποιότητα.

Η μουσική κινήθηκε στο πλαίσιο της jazz (από classic έως latin) και ο κόσμος ήταν συμπαθέστατος· ένα μείγμα διάφορων ηλικιών και τάσεων: ένας κύριος με την κόρη του, φοιτητές, δύο καλλιεργημένες κυρίες πριν από το θέατρο, μοναχικός τύπος με ipod, διάφοροι bearded νέοι (εφέτος η τάση είναι Clutch), ένα ζευγάρι.

Γενικά επικρατούσε μια πολύ όμορφη αίσθηση όσο ήμασταν εκεί: η αισθητική που σε ταξιδεύει, τα ωραία ποτά, η καλή παρέα, οι ζεστοί άνθρωποι που εργάζονται εκεί· όλα έδεσαν καλά.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, πολύ θα ήθελα να είχα βγει σε date εκεί. Το Luxus ανήκει σε εκείνα τα χαριτωμένα κουκλίστικα μπαρ της Αθήνας, όπου δικαιωματικά θα έπρεπε να γεννιούνται έρωτες.

 

 

 

Go to top